top of page
Thomas Agergaard foto.jpg

Igennem hele min karriere har jeg fulgt og benyttet mig af Peter Jessen, som reparatør og vejleder når det gjaldt mine saxofoner.

Det var Peter som i sin tid ringede og sagde: Thomas, jeg tror der er kommet en saxofon ind som du vil kunne lide. Jeg spillede da på en Selmer Super Action Serie II. Bob Rockwell havde hentet den på fabrikken i Frankrig.

Jeg var glad for den, men følte alligevil ikke helt det var min saxofon.

Jeg prøvede den Peter mente var noget for mig, saxen var ikke engang hovedreparet endnu, og  jeg måtte give Peter ret. Den King Super 20 jeg stod med, sang som ingen anden saxofon jeg havde prøvet. Jeg spiller stadig på den, nu, mere end 20 år efter.

Peters fornemmelse for saxofoner går helt tilbage til skolen. Petern gik en klasse over mig på Bernadotteskolen og spillede dengang saxofon. Allerede

da var han optaget af det mekaniske og selve instrumentet.

Siden er han blevet benyttet af saxofonister fra hele verden, og de største navne har benyttet sig af Peters løsninger på problemer. Han har hjulpet mange gennem tiden, der stod akut med et problem inden en koncert eller turne.

Når mine saxofoner har været en tur gennem Peter Jessens hænder, er de i sandhed forgyldt af magiske hænder der kender saxofonens dybeste hemmeligheder og finesser.

Jeg er dybt taknemlig for at have så stor en instrumentmager i det land jeg bor i.

 

Thomas Agergaard

 

www.thomasagergaard.com

bottom of page